12 Nisan 2013 Cuma

DİL PIERCING

Yasal Uyarı: Bu yazılar ve resimler '' Eagle Tattoo Theatre '' Cenk Çelikağ'a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.
 
Dil Piercingi tarihte orta Amerikadaki eski Maya & Aztek kültürlerinde ve kuzeybatı Amerika'daki Haida, Kwakiutul, Tlinglit kabilelerinde yaygındı ve bu kültürlerde anlamı dinsel olarak ifade ediliyordu.Bu kabilelerde bulunan Şamanlar ve Kabile Büyücüleri dillerine taktıkları Piercinglerle Tanrılarla konuşabildiklerine inanırlardı.Aynı zamanda Maya kadınları törensel bir biçimde kendi dillerini dikenle deliyorlardı. Bu şekilde kan akıtarak Tanrılarını onurlandıklarını düşünüyorlardı.Ortadoğu da Fakirs ve Sufiler de bir kurban olarak kendi dillerini deldiler. Fakirs'ler Hindistan'da kutsal insanlardır ve doğaüstü güçlere sahip olduğuna inanılmaktadır. Onlar kendi organlarına zarar vermeden yanan kömürlerin üzerinde yürüyebilirler. Bunu onlar için bu mümkün kılan bir vecd hali içindedirler. Sufiler de kanama veya zarar vermeden vücutlarını ve dillerini bu vecd hali içinde delebilirler. Ayrıca Doğu Asya yerleşkesindeki insanlarda aynı amaçla kendi dillerini deldi. Avustralya da Aborijinler erkek kutsallığa erişmek için ayrıca kendi dillerini delmiştir.
Yirminci yüzyılın başlarında Batı Carnies'te, Fakirs'lerden kendi dillerini delmeyi öğrendiler. Onlar gösteri ve performans için bu uygulamaya başladı. Bu tür uygulamaların Amerikan ve Avrupa halklarında ilk görüldüğü zaman oldu.
Tayland Ecstatic Penang Thaipusam Festivali sırasında bir sokakta, yanı sıra diğer birçok piercing üzerine ritüel dil piercingleri görebilirsiniz. Bu festival büyük bir Hindu festivali ve Hindu tanrısı Lord Murugan için kutsama günüdür. Festival süresince Piercingi olanlar bir trans haline girerler. Bu durumda kan dökülmesi hiçbir ağrı hissettirmez.
Dil piercingi en popüler piercing çeşitlerinden biridir. Şok edici etkisi, kışkırtıcı ve oral seks (her iki cinsiyet için) yönünden harika olmakla beraber çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Janet Jackson, Cosby, Spice Girls, Prodigy Keith Flint dillerini deldiren ünlüler arasındadır. Günümüzde ise dil piercingleri çok yaygın şekilde kullanılmakta ve cinsel çağrışımı farklı bir şekilde ortaya koyma biçimini almıştır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder