12 Nisan 2013 Cuma

GÖĞÜS PIERCING

Yasal Uyarı: Bu yazılar ve resimler '' Eagle Tattoo Theatre '' Cenk Çelikağ'a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.
 
Meme ucu Piercingleri tarihte Amerika Teksasta yaşamış olan Karankawa Kızılderilileri tarafından uygulan bir yöntemdi.Günümüzde ise Cezayir dağlarında yaşayan göçmen Kabyl kabilesinde kültürel olarak halen uygulanmaktadır.
14. yüzyılın ortalarında birçok kadının neredeyse göğüslerinin yarısı görülebiliyordu düşük yaka giymek çok modaydı ve aynı yüzyılda üst sınıflar arasında, Bavyera Kraliçesi Isabella yeni moda giysileri tanıttı yaka ve elbisede göbek açık olacak şekilde hatta onları piercing ile süsleyecek elbiseler o dönem çok yaygındı. Bu moda sonunda serbestçe gösterilen meme uygulamasına yol açtı.
Göğüs ucu piercingi bir moda olarak 14. yüzyıldan sonra 1890 yıllarda Viktorya döneminde toplumda geri döndü. Kadınlar arasında çok kullanıldı. Parisli mücevher dükkanlarında ğöğüs piercingleri satılmaya başlandı.
Erkek meme ucu piercingi son yıllarda daha popüler hale gelmiştir. 1970'lerin sonlarına doğru, pratikte Jim Ward tarafından yeniden canlandırıldı. Günümüzde yapılan göğüs ucu Piercingleri asiliği temsil etmekle beraber Tommy Lee ve Axl Rose gibi sanatçılar tarafından tercih edilmekte ve popülerliğini hergeçen gün arttırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder