12 Nisan 2013 Cuma

TÜNEL PIERCING

Yasal Uyarı: Bu yazılar ve resimler '' Eagle Tattoo Theatre '' Cenk Çelikağ'a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.
 
Tünel Piercinglerine tarihte hemen hemen her kıtada rastlanmıştır.Özellikle Batı Afrika'da Fulani, Tuareg gibi göçebe kabileler arasında zenginlik gösteren bir takı olarak ve süsleme biçimi olarak kullanılıyordu. Bunu takip eden Sahara ve Sina Yarımadası Bedevilerdir.Afrikadaki kabileler taktıkları bu kulak Piercingi ile kötü ruhların vücutlarına giremeden bu deliklerden çıkıp gideceğine inanıyordu. Aynı zamanlarda Amerika'nın çeşitli halkları tarafından tasarlanıp kullanılmaya başlandı (Mayalar ve Aztekler tarafından da yaygın olarak kullanılmıştır). Bunun yanısıra Mezopotamya, Kolombiya öncesi Mezo-Amerika ve Greko-Romen gibi bazı kültürlerde de kullanılmıştır.
Tlingit Cruceros Hintliler arasında ise kulak delme statü belirtmek için kullanılmıştır. Bir kulak delme işlemi için ücret pahalı olduğundan, bir kulağı delik sayısı bir ailenin zenginlik miktarını gösteriyordu. Hintlilerin bazı toplumlarında ise kız çocuğu doğduktan 12 gün sonra (adının konulduğu gün) kulakları delinir ve geleceği iyi olsun diye genişletilmeye daha bebekken başlarlardı.Diğer toplumlarda ise genellikle kulaklara takılan buyük çaplı takılar evliliğin hemen öncesinde ergenlik döneminde geçiş, bir ayin parçası olarak kullanıldı.
Yunanlılar ve Mısırlılar da bir moda yaratmak isteyen ve zenginliği ifade eden kulak tünellerini kadın ve erkeklerin kullandığı bilinmektedir.Hıristiyan Romalılar Tanrının kölesi olarak kendilerini işaretlemek için dövme ile damgalama yöntemini seçti, diğer Hıristiyanlar ise bağlılık yöntemini göstermek için küpe kullanmayı tercih etti.
Avrupa'da Ortaçağda kullanılan Kulak Tünellerinde düşüş olsada, Rönesans döneminde elit erkek ve kadınların statü ve zenginlik göstermek için tarihte çok eski olan bu takılara yeniden ilgi göstermeleri ile tekrar popüler oldu.
Flesh Tünel Piercingleri cerrahi çelik, titanyum, PYREX cam, silikon, akrilik cam, kemik, boynuz, kehribar, bambu, taş ve ahşap gibi malzemeler gibi geniş bir yelpazeden imal edilmektedir. Flesh tünelin bunun yanında dekoratif kaplamalar veya yarı-kıymetli taşlar gibi özelliğide olabilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder