12 Nisan 2013 Cuma

VÜCUT PIERCING

Yasal Uyarı: Bu yazılar ve resimler '' Eagle Tattoo Theatre '' Cenk Çelikağ'a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.
 
Vücut Piercinginin geçmişi Hindistan, Orta Doğu ve Kuzey Amerika gibi farklı kültürlerde, binlerce yıl öncesine dayanır. O zamanlar bu kültürlerin birbileri ile iletişimi olmamasına rağmen hangi dürtü ile aynı yöntemi kullandıkları bilinmemektedir.Bu kültürlerin tamamı etlerinden kanca veya kancalar vasıtasıyla asılıp dinsel bir ritüel gerçekleştiriliyorlardı. Hindistan'da bu kültürün etkileri 5000 yıl öncesine dayanır.Thaipusam ve Chidi Mari: piercing ritüelleri üzerinde durulacak başlıca iki Hindu festivalidir. Bu iki festival öncelikle Lord Siva, Murugan, hayranları ve Kali Savite Hindular tarafından kutlanmaktadır. Thaipusam ve Chidi Mari festivalleri Hindistan ve Sri Lanka'daki kamu festivalleri gibi yasadışı, ama Malezya ve Tayland gibi Güneydoğu Asya'nın diğer bölgelerinde bu festivaller güzelleştirilerek yasal hale gelmiştir.
Vücut Süspansiyon sanatı bu ritüeller, kendi yöntemleri ve nedenleri ile gerçekleştirilen bazı bölgelerde halen yapılıyor. İşlemi çok hassastır ve genellikle ciddi yaralanmadan kaçınmak için, deneyimli bir birey tarafından ve özenle yapılır.Bazı insanlar saatlerce asılı kalmasına rağmen askıya alınma için harcanan zaman ile karşılaştırıldığında asılı kaldığı zaman kısa bir süre kaplar. Organizasyonun düzgün yürütülebilmesi için süspansiyon vücuda uygun yerleştirmeli, sayısı ve yerden kişi kaldırmak için deri içine delinerek takılan metal kanca boyutuna goğru karar verilmesi gerekmektedir. Çoklu kanca genellikle omuz, üst kol ve sırtın yanı sıra diz çevresi gibi (bu vücudun askıya alınmasındaki olduğu konumuna bağlıdır) çbölgelerde yer almaktadır. Uygun kanca ve yerleştirme numarasını bulma matematik tecrübeli bir büyük ve uzman anatomik ve fizyolojik bilgi gerektirir. Bunun yanı sıra, bireysel cildin dayanıklığı akut bir anlayış içerir.
Bazen cezalarda sözde maneviyatın yerine getirilmesi veya yüksek bir seviyeye ulaşmak için meditasyon gibide kullanılır. Aynı zamanda, eğlence olarak veya performans sanat olarak kullanılabilinir.
Donanım :
Dinamik ve statik: Ekipmanın iki ana türü vardır. Dinamik donanım öncelikle halatlar, veya benzeri kullanılır ve tek bir uzun parça askı cihaza bağlamak için kullanılır. Statik donanım, her kanca ayrı ayrı cihaza eklenir. Cihaz genellikle bir ağaç, tavan, iskele, vb. kasnak kullanarak veya bir vinç ile hareket ettirilir.
Bunun gibi çok çeşitli türleri vardır, bunlar:
Göğüs :
Bir göğüs süspansiyonu, bazen "O-Kee-Pa" olarak anılmaktadır. Kanca veya kancaların göğüse yerleştirilmiş olduğu bir süspansiyonudur. Tipik olarak iki kanca, süspansiyon kullanılmaktadır. Bu tip Mandan insanlarının Okipa töreninden sonra adlandırılmıştır.
Koma :
Koma süspansiyon kanca genellikle askı yüzü yukarı bakacak şekilde uzanan, bu gibi iki sıra, içinde, göğüs, gövde ve bacakların yerleştirilmiş olduğu bir süspansiyonudur. Bu pozisyonun adı Coma filminin benzer imgelerinden geliyor.
Diz :
Bir diz süspansiyon kancası iki diz de yerleştirilmiş olduğu bir süspansiyonudur. Bu süspansiyon askı anatomisi üzerinde neredeyse kanca yerleştirme yöntemi için herhangi bir standart yoktur.
İntihar :
İntihar süspansiyon kancaları kişinin üst arkasına yerleştirilmiş olduğu bir asma şeklidir. Askı dik asılı olduğu için süspansiyon kendini asan birisinin görünüm benzerliğinden dolayı intihar diye adlandırılır.
Diriliş :
Bir diriliş süspansiyona asılı kişi, normal olarak göbek üzerinde iki sıra halinde, kancalar tarafından tutulduğu bir süspansiyon çeşididir.
Haç :
Bir haç askısı kollarını sağa ve sola açacak şekilde bir haç üzerinde asılı gibi görünen şekilde olur ve kancalarla sabitlenir, intihar süspansiyonun bir benzeridir.
Süpermen :
Bir superman süspansiyon koma süspansiyonun tam tersidir. Kancaları genellikle sırt ve bacaklarda yerleştirilir. Süspansiyon Süpermenin uçan görünümüne benzerliği nedeniyle süperman olarak adlandırılır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder