12 Nisan 2013 Cuma

PIERCING

Yasal Uyarı: Bu yazılar ve resimler '' Eagle Tattoo Theatre '' Cenk Çelikağ'a aittir. Noterden onaylıdır, kopyalanması veya değiştirilmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.
 
Piercing tarihçesiGenellikle dudak, burun, kaş, dil, kıkırdak, göbek, göğüs ucu ve üreme organlarında kullanılan bu teknikle vücuda piercing uygulanacak bölge öncelikle alkol v.b. bir madde ile temizlendikten sonra yüzey uyuşturucu ve lokal anestezi yöntemiyle uyuşturulur. Ardından özel piercing iğneleri ile vücudun istenilen yeri delinir ve küpe takılır.
Piercing yaptıracak kişilerinde sterilizasyona çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle kulak delme tabancasıyla piercing yapmaya kalkan kişilerden sakınmalıdırlar ve kullanılan küpelerin titanyum, cerrahi çelik veya altından olmalarına özen göstermelidirler. Yine piercing’te de uyuşturmaya yarayan iğneler uyuşturucu kapsüller ve özel delim iğneleri atılıyor mu? Bunlardan emin olmadan ve bu işlemi yapan kişilerin profesyonel olduklarına kanaat getirmeden de asla piercing yaptırmanızı tavsiye etmiyoruz.
Piercing vücudu bu iş için üretilen özel küpelerle süsleme sanatıdır. Henüz dövme kadar yaygın olmasa da radikal bir çıkış olmakla beraber alternatif toplum dışı arayışlar arayan gençler tarafından daha çok terci edilmektedir.
Piercing tarihçesi
Piercing yapımı için Altın, Platin, Niyob, Polytetrafluorethylen (PTFE) ya da "tıbbi çelik" gibi metaller kullanılır.Diğer metaller alerji tehlikesi yüzünden kullanılmazlar.
Piercing isteyen birisi için Titanyum ya da 316L-implantat  çeliğinden üretilmiş olan piercingler kullanmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder